FAQ’s – Veel gestelde vragen

Klik op de vraag om het antwoord te bekijken:

 

Waarom zo’n groot prijsverschil met anderen?

  • Import
  • Grootste stock Belgie. 12 000 deuren in stock
  • Familiezaak
  • Massa aankopen.
  • Geen dure toonzaal, folder, geen verkopers.
  • Slechts 1 toonzaal.
  • Specialisatie.
  • 30 jaar ervaring.
  • Wij doen er alles aan om de prijs laag te houden en toch nog hoge kwaliteit te leveren.
  • Wij kopen rechtstreeks bij fabrikanten (binnendeuren, klinken, omlijstingen,scharnieren, vernis , glasdeuren) en verkopen direkt aan de particulier, geen tussenhandel.

Wat is het verschil tussen Franse eik – Chinese eik?

  • Chinese eik is geen echte eik, wel een andere houtsoort, gelijkend op eik. Met zelfde gewicht, hardheid en kwaliteit.
  • Zelfde gewicht, 30 kg.
  • Beiden even hard.
  • Zelfde kwaliteit.
  • Chinese eik is minder gevlamd (houtstruktuur). Franse eik heeft meer, grotere en bredere vlammen.
  • Chinese eik werkt minder dan Franse eik.
  • Franse eik kost tweemaal zoveel.
  • Weinig scheve deuren in Chinese eik. Zelfs minder dan bij vlakke fineerdeuren.
  • Chinese eik is wat moderner van structuur.

Welke problemen zijn er met Chinese eik?

De deuren zijn volledig massief. Hierdoor werkt het midden paneel. Dit gebeurt bij alle massieve deuren. Doch dit is vlug verholpen door de zijkanten even bij te kleuren ; dit gaat ten slotte over 2 mm .Maar dit moet men wel doen als het vriest. Bij vriezen is de buitenlucht heel droog,dit wordt je gewaar aan je lippen,die zijn dan ook droog. Binnen in huis stookt men en is de binnenlucht nog droger. Dit is het droogste moment van het jaar. En is hout ook op zijn droogst. Hierdoor krimt het paneel en is het op zijn smalst. Als men dan even bijkleurt is dit euvel weg voor altijd.

Hoe lang verkoop je Chinese eik al?

Sinds 1988!

Waarom vindt men Chinese eiken deuren alleen bij U?

Het hout is zeldzaam. Men moet grote moeite doen om het te vinden. Tevens moet men minstens 3 leveranciers hebben. Een voor deuren, een voor omlijstingen en een voor multiplexplaten. Tevens ook een reserve – fabricant daar dit hout schaars is.Sinds we deze houtsoort hebben gevonden zijn we steeds blijven zoeken en hebben nooit opgeven dit te doen. Deze houtsoort invoeren als deuren is niet zo eenvoudig.Iedereen kan bv. meranti of dennen deuren invoeren, maar geen Chinese eik.

Wat is plaatsklaar?

De eerste prijs is de som van alle materialen. Doch er is alleen maar het slotgat in gemaakt. Plaatsklaar is klaar om te plaatsen. Dit is het werk dat in ons atelier wordt gedaan. Zoals: uitfrezen en plaatsen scharnieren, schuinschaven van deur en kas, plaatsen van slot, plaatsen van slaglat, aanpassen van kas bovenaan.

Waarom is geprint glas beter?

Geprinte glazendeuren is iets uniek in Europa.
Wij hebben hiervoor gekozen omdat het veel beter is in onderhoud dan gezandstraalde. Normaal ook veel duurder.

We hebben alleen maat 83 breed en 201 hoog, behalve in model 644 en volledig geprinte ook maat 93, 83, 78 en 73 cm.

Tracht best uw maat aan te passen aan deze maat. Niet alleen omdat gezandstraalde deuren 300 euro duurder zijn, maar vooral omdat gezandstraalde deuren vinger vlekken nalaten en na 6 maand zijn ze grijs rond het handvat. Zand, dit zijn kleine steentjes die met luchtdruk op glas geworpen wordt. Dit zijn kleine beschadegingen in het glas, kleine putjes. Dit is het grijs dat men ziet. Komt men nu met een vinger aan het glas dat ziet men die vetvlek. Kuist men ze af, dan wordt dit vet verdeeld. De vlek wordt groter wel minder zichtbaar. Maar wat er overblijft na kuisen gaat niet meer weg. Door het kuisen heb je dat vet diep in de putjes geduwd. Het kan er niet meer uit, het zit er te diep in. Met gelijk welk produkt. Het gaat niet. De vlekken blijven.

Op geprinte komen weinig vlekken en mocht er dan toch een vlek zijn dan kuis je deze eenvoudig weg.

Geprinte op maat zijn niet betaalbaar, omdat men bij printen, wat drukken is een film nodig heeft, zoals bij een folder drukken. Een film van deze groote kost 1500 euro. Dus begrijp je waarom dit niet gedaan wordt. Wij wel, we laten dit printen per 100 deuren of meer, per maat en model en de film wordt later ook nog gebruikt. Printen is ook een duurdere methode dan zandstralen. Inkt wordt op glas gedrukt, dan wordt dit glas in de oven gebakken waardoor het plat wordt en de inkt gaat in het glas,dat er dus nooit meer afkan. Dit is wel een duurdere manier dan gezandstraalde. Daarom laten we ze in Azie drukken. En hierdoor is de prijs lager dan gezandstraalde.

Alles bij elkaar een deur die proper blijft en toch minder kost dan een gezandstraalde. Alle deuren zijn voorzien van automatsche scharnieren (geen vloerpomp) en knop. Sluiten dus automatisch. Kan zowel in houten omlijsting als in plakkerij geplaatst worden.

  • Met omlijsting, moet gat metswerk ongeveer 90 x 205 hoog zijn. Voor deur van 83 x 201 cm.
  • Zonder omlijsting moet afgeplakt gat 84 x 202 (voor deur van 83 x 201) zijn. Of laat herplakken. Dit is goedkoper en deur blijft proper.

Zijn de deuren al gevernist bij levering?

Het vernissen is niet in de prijs begrepen.
Best wordt de deur gevernist na het plaatsen.

Wat zijn Theutron deuren?

Theutron witlak is de sterkste lak die er is.
Dit is niet gespoten, bij gespoten lak verdwijnt veel lak in de lucht. Daarom spuit iedereen met synthetische lak en slechts 2 dunne laagjes daar er te veel verlies is. 50 % van de lak krijgt men niet op de deur.
Theutron is gewalst in 3 lagen ,daarna nog 1 laag die wordt aangebracht als een gordijn. Totaal dus 4 lagen. Hiermee is alle lak op de deur. Men gebruikt EBC lak, de sterkste lak die er is. 4 lagen is heel glad. Hier maak je geen krassen op.

Ook staan er rubbers op de slaglat. Hierdoor maakt de deur minder lawaai bij dichtdoen en isoleert dit beter.

Theutron is de beste lakdeur die er is.

Waarom is half-massief beter dan massief?

Half-massief is technisch een betere deur dan massieve. Heeft niet de nadelen van massieve. Is een volle deur. Op deze volle kern ligt een eik fineer. Dus je ziet een massieve eike deur, maar je hebt er de nadelen niet van.

De stijlen zijn gemaakt uit massieve latten die tegen elkaar gelijmd zijn, de latten houden mekaar recht. Nooit scheve deuren. Panelen zijn in MDF overgefineerd. Werkt niet.

Zeer stabiele deur, gelijker van kleur dan massieve. Barst niet. Dus blijft perfect recht, panelen werken niet en gelijker van kleur tegen over massieve deuren. Mooie deur.

Is een heel goede deur. Hier ga je tevreden van zijn.

Wat is het verschil tussen Massief en Fineer?

Meestal zegt men dat massieve deuren werken en wanneer men bij fineerdeuren een ongeluk heeft (kras) men een nieuwe deur moet plaatsen. Chinese eik werkt minder dan Franse eik en na het bijkleuren van het paneel is alles voorbij.

Het grote verschil is wat men ziet. Massieve deuren zijn levendiger, men ziet het hout natuurlijker, ze trekken aan. Zijn altijd warmer van kleur. Fineerdeuren zijn te egaal , te koud. Komen onnatuurlijk over.

Wat is de echte naam van het hout? Het hout komt slechts zelden voor en wordt in Europa niet ingevoerd. Daarom zal je het niet vinden in een boek over hout.Het is wel geen echte eik.Lijkt er wel op.In de streek van herkomst heeft het verschillende namen.

Is het hout wel droog?

De deuren worden ingevoerd en geleverd bij ons per container,per deur ingepakt in plastiek. Dus vocht kan er niet meer in. Doordat de deur lang verpakt is in plastiek voordat ze geplaatst wordt , krijgt de deur overal dezelfde vochtigheid.

De deuren worden gemaakt in werkelijk grote bedijven (zoals er in Belgie geen zijn) met 200-800 arbeiders.Deze bedrijven hebben ook ingenieurs in dienst en weten veel beter wat ze mogen en niet mogen doen.

Belangrijk hierin is de tijd dat het hout uit de droogoven komt tot de tijd dat de deur verpakt is in plastiek . Deze moet zo kort mogelijk zijn.Vanaf het hout uit de droogoven komt wordt het terug vochtiger door de lucht. Alleen grote bedrijven kunnen na enige dagen alle deuren al verpakken in plastiek.Drogen van hout gebeurt in grote droogovens waar hout in zit voor 200 tot 500 deuren.Koop je nu in een kleine fabriek en je hebt deuren waarvan het hout reeds 3 weken uit de droogoven is , is dit veel te vochtig geworden en krijg je problemen.Hout komt uit de droogoven bij 8 % vocht en de deuren worden geleverd als het hout 10-12 % vocht heeft. In de bedrijven waar wij kopen zijn de deuren na 3-4 dagen verpakt en hebben dus geen tijd om vochtig te worden. Deze fabrieken maken alleen massieve deuren en hebben dus door hun ervaring hun kwaliteit hoog gekregen. Specialisatie.

Best vernissen na plaatsen. Welke zijn de nadelen van deuren die gespoten zijn?

Gespoten deuren worden geel. Alleen als men vernist met vernis op waterbasis blijft de natuurlijke kleur behouden. Best met borstel plaatsen.

  • Nagelgaten die achteraf opgevuld worden zijn beter zichtbaar.
  • Doordat de beplaastering niet gans vlak is zal de omlijsting niet gelijk zitten.
  • Men moet de juiste kleur in de toonzaal kiezen. Dit kan veranderen door ander licht of een andere kleur van tegels.
  • Door het kuisen raakt men de omlijsting aan, die onderaan vlug grijs wordt. Dit zie men ook bij meubelen; hiervan zijn de voetjes ook grijs geworden door het kuisen. Dit komt doordat men bij het spuiten veel vernis verliest. Bij luchtpistolen gaat er slechts 30 % op het hout, de rest verdwijnt in de lucht. Hierdoor gebruikt iedereen goedkope, meestal cellulose – vernis en plaatst men slechts 2 dunne laagjes. Het water van kuisen gaat door de vernis en het hout wordt grijs.
  • Men moet vlugger hervernissen wegens krassen doordat de vernis niet zo sterk is.
  • Goede vernissen vergelen niet. Gespoten vernis, zal vergelen, daar men geen goede vernis gebruikt. Vooral belangrijk bij naturel vernissen en lichte kleuren. Vernis op waterbazis vergeelt niet.
  • Spuit men met goede vernis en 4 lagen is de prijs 150 Euro per deur. Wegens deze hoge prijs gebruikt niemand, zowel bij deuren als meubelen, goede vernissen. Zie ook voetjes van de meubelen die grijs geworden zijn.

Voordelen van te vernissen met waterbasisvernis na plaatsing, met de borstel.

  • Deuren vergelen niet, worden onderaan niet grijs en vertonen minder vlug krassen.
  • Men kan nog van kleur veranderen nadat een deur gekleurd is, mocht ze U niet bevallen.
  • Men ziet eens het hout ongekleurd staan in uw huis.(Chinese eik is heel mooi en vele klanten beslissen dan om niet te kleuren en gewoon te vernissen, dus de natuurlijke kleur van het hout te behouden)
  • Nagelgaten zijn minder zichtbaar als ze eerst opgestopt zijn en dan pas gevernist.
  • Men kan de omlijstingen aan het verstek nog gelijk schuren als ze niet gelijk staan door oneffen beplaastering.
  • Men gebruikt een sterkere vernis doordat er geen verlies van vernis is. Hierdoor minder vlug hervernissen.
  • Zal onderaan veel minder vlug grijs worden van het kuisen doordat de vernis sterker is en ook doordat men onderaan een extra laag van 5 cm vernis plaatst.
  • Goede vernis vergeelt niet, vertoont minder vlug krassen en wordt onderaan niet grijs.

Wat met deuren die niet standaard zijn?

Bij Chinese eik kan de deur, omdat de onderregel hoog is tot max. 5 cm afgezaagd worden.

Is de deur nog lager moet ze op maat gemaakt worden. Meerprijs : 50 Euro.

Fineer en verfdeuren kunnen max. 1,5 cm afgezaagd worden. Moet er meer afgezaagd worden is er een meerprijs van 15 Euro.

Chinese eik bestaat in standard hoogte 201,5 cm en breedte 63, 68, 73, 78, en 83 cm. Model CE53, CE55, CE 24 ook in 93 cm. Model CE 53 en 55 bestaat ook in hoogte 195 cm en 211,5 cm.

Welke meerprijzen worden er aangerekend bij de plaatsing van een binnendeur?

Hier vindt u een prijslijst van de meest voorkomende supplementen:

  • Geen blokken: 5,00 €
  • Muur tot 20 cm: 6,00 €
  • Muur tot 25 cm: 12,00 €
  • Muur tot 30 cm: 18,00 €
  • Afzagen hoogte: 10,00 €
  • Afzagen hoogte + opvullen: 20,00 €
  • Afzagen breedte: 15,00 €
  • Afzagen breedte fineerdeur: 25,00 €
  • Maat maken: 50,00 €
  • Muur zonder slag: 20,00 €
  • Verlagen deuropening: 75,00 €
  • Schuine hoek: 150,00 €
  • Paslatjes: 10,00 €
  • 2de verdiep: 50,00
  • Meer dan 2de verdiep: 75,00 €
  • Opspuiten siliconen: 5,00 €
  • Aanpassen cambrant: 5,00 €
  • Aanpasen kast: 15,00 €
  • Uitbreken oude deur: 20,00 €
  • Meenemen oude deur: 20,00 €

Alle prijzen zijn excl. BTW

Hoe bestellen?

Kom best naar de toonzaal, daar kan je alles eens zien in het echt. Ook de details zoals soorten omlijstingen, scharnieren, klinken, kleur enz. Nadat je gekozen hebt maken we uw juiste prijs op. Teken je dan dan kunnen we uw deuren op 6 weken tijd plaatsen. 2-3 weken na bestelling komen we meten.

Wij eerst tot bij de klant langskomen werkt meestal niet. We moeten niet meten om prijs te maken. Het is uw keuze die de prijs bepaald, dit zie je best in de toonzaal.

Waarom is V53 de ideale en mooiste deur om te lakken?

We beschikken over een deur met referte V 53. In kwaliteit is zij de allerbeste. Zij blijft perfect recht, nooit wordt zij scheef getrokken. Zij moet nog slechts éénmaal geschilderd worden. Daarna nooit meer. Dit is natuurlijk héél belangrijk.

Andere deuren moeten regelmatig herschilderd worden, zodra zij enig probleem vertonen. Barsten, trekken of krassen. Bij de V 53 is dit nooit het geval.Is heel hard aan de buitenzijde tegen krassen en barst niet.Paneel werkt ook niet. Binnen zit er hout in zodat de vijzen van de scharnieren goed trekken en ook licht in gewicht is.

Wanneer u massieve deuren neemt, zal het hout werken en moet je herschilderen. De problemen stoppen dus nooit…

Bij MDF-deuren reinig je met water. De kassen en omlijstingen zullen onderaan opzwellen met als gevolg dat u ze eerst moet herschilderen. Later dienen de deuren zelfs vervangen te worden. De vijzen die in de MFD zitten houden niet goed, met als gevolg dat de deur zal afzakken.

De omlijstingen van reeds gelakte deuren zullen nooit meer dicht zijn in de hoeken. Daar zal zich altijd een zwarte streep vertonen. Onze omlijstingen zijn in massief hout met een harde kunststoflaag van 1 mm. Deze voorkomt krassen en andere beschadigingen.

De deur wordt zo perfect mogelijk geplaatst; daarna worden de oneffenheden in de hoeken weggeschuurd en dichtgeschilderd. Dit is de enige mogelijkheid om de verbindingen niet te zien.

Wanneer u massieve omlijstingen plaatst (bijv. meranti of den), dan zijn deze zo zacht dat u regelmatig opnieuw moet schilderen. Bij plaatsing van MDF, zullen deze opzwellen wanneer u met water reinigt.

Bij plaatsing van V 53-deuren, moet u nog slechts éénmaal schilderen. Daarna zijt u voor een héél lange tijd gerust!

Wat is er in de prijs niet inbegrepen?

  • Vernissen
  • Klinken

Wat is het verschil tussen half-massief en massief?

Massieve deuren zijn gemaakt uit verschillende planken uit de boom en hierdoor is er meer kleurverschil. Dit is  bij alle houtsoorten zo. Bij sommige mensen stoort dit, anderen vinden dat dit pas warmte geeft. Maar als het kleurverschil stoort neemt men best geen massieve deuren. Ook zullen de massieve panelen in de winter krimpen. Je zal ze dus bij de eerste winter even moeten bijkleuren. Dit is wel weinig, 2-3 mm.

Half-massieve deuren zijn gemaakt om de problemen van de massieve deuren op te lossen. De  panelen zijn in MDF gelakt of gefineerd met  eik. MDF werkt niet, dus zal je het paneel niet moeten bijkleuren. Ook  zijn de stijlen samengesteld uit verschillende latten die tegen elkaar gelijmd zijn. Hierdoor krijg je grote stabiliteit. Nooit geen  scheve deuren. Op gans de deur ligt een fineer eik, zodat de deur een gelijke kleur heeft, heel uniform.